Спроба передати повноваження Ради президенту — злочин, — Андрій Осадчук

Спроба передати повноваження Ради президенту — злочин, — Андрій Осадчук

Президент і уряд України мають всі необхідні повноваження для антикризового управління під час епідемії. Зазіхання на зайві повноваження з точки зору Конституції та Кримінального кодексу України є злочином.

Партія «Голос» застерігає прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та його Кабінет Міністрів від злочинних дій і нагадує, що стаття 109 Кримінального кодексу України передбачає до 5 років позбавлення волі за публічні заклики до дій, спрямованих на захоплення державної влади, вчинені особою, яка є представником влади.

Пряма мова Андрія Осадчука, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з правоохоронної діяльності:

— Ми вважаємо категорично неприйнятними дилетантьскі заяви прем’єр-міністра про можливе жонглювання повноваженнями між гілками влади як спосіб антикризового управління.

Державні органи влади, відповідно до чинної Конституції і законів України, мають всі наявні важелі та інструменти, аби керувати країною в будь-якій кризовій ситуації — чи то пандемії, чи війни.

Ми наполегливо радимо прем’єр-міністру вивчити Конституцію і Кримінальний кодекс України, бо його сьогоднішні публічні заяви на засіданні уряду можна трактувати як злочин.

Підписуйся на нашi

ще новини