Створити ТСК у справі «вагнерівців» — обов'язок Ради, — Роман Костенко

Створити ТСК у справі «вагнерівців» — обов'язок Ради, — Роман Костенко

Верховна Рада повинна нарешті створити Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи «вагнерівців». Від зриву спецоперації вже минуло пів року, але провладна більшість у парламенті досі уникає створення комісії.

Проєкт постанови про створення ТСК депутати «Голосу» зареєстрували ще у вересні, а у жовтні його підтримав регламентний комітет Верховної Ради.

Втім, склад ТСК досі недоукомплектований депутатами від провладної більшості, а постанова — так і не винесена на голосування. Фракція «Голосу» закликає колег прискорити створення комісії.

Пряма мова

Роман Костенко, заступник голови фракції «Голосу», секретар комітету з національної безпеки, оборони та розвідки:

— Вже скоро іноземні журналісти видадуть своє розслідування і покажуть нам, що ж там було насправді. А ми як Верховна Рада до сих пір не спромоглися виконати свій конституційний обов'язок — створити ТСК. І розказати суспільству, чи були зрада на рівні вищого керівництва нашої держави, чи все ж таки не було.

Ми повинні це зробити. Не можна від суспільства ховати правду. Тому я звертаюсь, в першу чергу, до монобільшості: подайте людей до цієї комісії, щоб ми змогли її проголосувати.

Підписуйся на нашi

ще новини