Судді КСУ самі мають піти у відставку: «Голос» підтримав заклик парламенту

Судді КСУ самі мають піти у відставку: «Голос» підтримав заклик парламенту

Ті судді Конституційного суду, які спричинили конституційну кризу в країні, мають самостійно подати у відставку. Таку заяву парламенту підтримали депутати «Голосу», адже це та ж пропозиція, яку раніше озвучувала фракція.

Рішення про е-декларування ставить під загрозу не лише скасування безвізу і знищення антикорупційної системи, а й незалежність нашої країни.

Ми наполягаємо на тому, щоб почати вирішувати конституційну кризу в Україні — заморозити роботу Конституційного суду та не дозволити йому ухвалювати політичні та нав’язані Росією рішення.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Персональні заяви про звільнення суддів і замороження роботи КСУ — це та ж пропозиція, яку пропонував «Голос», адже ми і раніше пропонували звернутися до совісті конституційних суддів.

Якщо чотири судді з діючих п’ятнадцяти напишуть заяву про відставку і їх прийме Конституційний Суд, то він фактично буде чекати заповнення вакансій і не зможе працювати. Адже зараз кворум — це 12 голосів суддів.

Однак ми сумніваємося, що судді Конституційного суду підуть саме таким шляхом. Якщо вони не добровільно подадуть у відставку, є інший, наш варіант — збільшити кворум з 12 до 17 суддів.

Підписуйся на нашi

ще новини