ТСК по «вагнерівцях» має розслідувати тільки одну справу, — Кіра Рудик

ТСК по «вагнерівцях» має розслідувати тільки одну справу, — Кіра Рудик

Інформація про можливу зраду в Офісі президента через зрив спецоперації щодо військової компанії «Вагнера» з'явилася ще рік тому, проте фракція монобільшості до сьогодні продовжує створювати перепони для засідання ТСК з розслідування справи «вагнерівців». Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

Ще в вересні минулого року нардеп «Голосу» Роман Костенко ініціював створення ТСК «з розслідування фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України».

Проте представники монобільшості в Раді не дали голосів на ухвалення постанови фракції «Голосу», створивши власну комісію для розгляду більш широкого кола питань, нагадала парламентарка.

«Пройшло 11 місяців, але фракція «Слуги народу» так і не додала свого представника до складу ТСК. Було мільйон пояснень, чому така комісія не має сформуватись. А потім нам повідомили, що комісія «Голосу» по справі «вагнерівців» не така, як треба. Тому монобільшість створила свою комісію, яка буде розглядати і вагнерівців, і труби Медведчука, і інші справи», — заявила Кіра Рудик.

Депутатка звертає увагу, що представники фракції «Слуга народу» навмисно створюють перешкоди для розслідування справи «вагнерівців» парламентською комісією. Адже навіть проголосована монобільшістю постанова про ТСК не вказує ані на випадки, якими буде займатись комісія, ані на часові рамки подій, які мають нею розслідуватись.

«Ми запросили гарантію, що першим пунктом до розгляду ТСК буде справа «вагнерівців». Ніякого письмового підтвердження досі немає. Коли депутати хочуть дізнатися правду, а монобільшість створює перешкоди, виникає питання: що з цією справою не так? Чому було не підтримати слідчу комісію, яка буде розглядати конкретно цю справу? Це досі питання», — наголосила депутатка.

Лідерка «Голосу» акцентувала на тому, що всі фракції вже підтвердили участь у ТСК, проте жодного засідання так і не відбулось. Тому сьогодні немає жодної довіри, що буде якесь рішення, і справу «вагнерівців» нарешті розпочнуть розслідувати у Верховній Раді.

Підписуйся на нашi

ще новини