Вакцинацію потрібно зробити доступною і відкритою для всіх охочих, — Олександр Лінчевський

Вакцинацію потрібно зробити доступною і відкритою для всіх охочих, — Олександр Лінчевський

Через нездатність влади повноцінно вакцинувати жодну групу ризику потрібно зробити вакцинацію максимально доступною для всіх, а процес - відкритим. Про це заявив кандидат медичних наук, депутат фракції «Голосу» у Київській міськраді Олександр Лінчевський.

За його словами, потрібно дати можливість вакцинуватися усім охочим, а вони далі приведуть своїх родичів.

«Ми зіткнулись з ситуацією, коли нормальні шляхи, правильні механізми не спрацювали через комунікаційні та організаційні провали влади. Мова не має йти про вибіркове вакцинування, треба зробити процес вакцинації максимально доступним для всіх. Наша мета — зробити обсяги вакцинації максимальними. Зараз треба відкривати максимальну кількість пунктів вакцинації. Її повинні робити усі, хто може тримати шприц. Вакцина має бути всюди», — каже Олександр Лінчевський.

Депутат «Голосу» додає, що Україна отримала вакцину пізніше, ніж обіцяли, не ту, що обіцяли і не в тому обсязі, який потрібен. Це сталося через бездіяльність президента, прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я.

«Якби у нас не було цих проблем і ми отримали вакцину, як усі країни з нормальним менеджментом, як-от Молдова, Албанія і Гондурас — то проблема з вакцинацією б узагалі не існувала. Україна б мала достатньо вакцини і достатньо пунктів вакцинації. Тоді б ми не вибирали, кого вакцинувати першими. На жаль, ми штучно поставлені в умови нелюдського вибору, кого вакцинувати першим. Насправді треба вакцинувати першим тим, хто більше контактує з людьми», — підкреслив Олександр Лінчевський.

Підписуйся на нашi

ще новини