«Від парламенту до Майдану не така велика відстань, як може здаватися» — Інна Совсун виступила на Форумі «Руху опору капітуляції»

«Від парламенту до Майдану не така велика відстань, як може здаватися» — Інна Совсун виступила на Форумі «Руху опору капітуляції»

Україна повинна перегрупуватися всередині держави, посилити нашу позицію на міжнародній арені та продовжити роботу з західними партнерами. Про це заявила представниця фракції «Голосу» в парламенті, народна депутатка Інна Совсун на форумі громадської організації «Рух опору капітуляції».

Вона нагадала учасникам форуму про те, що сьогодні завдяки зусиллям та активній позиції «Голосу» нарешті у парламенті створене місце для вироблення консолідованої та чіткої позиції щодо вирішення конфлікту на Сході України.

«Впевнена, багато з вас чули заяву партії «Голосу» минулого тижня про нашу позицію по Мінську. Ми були першими і єдиними в парламенті, хто заявив про те, що Нормандський формат і Мінські домовленості вичерпали себе, і нам потрібно шукати нові рішення, нову стратегію, новий підхід до того, яким чином відновлювати територіальну цілісність України. Ми бачимо, що сьогодні серед різних політичних сил є вагання з приводу того, як ставитися до Мінську, до Нормандського процесу. І ми бачимо відсутність стратегії, чіткої позиції з цих питань. І їх відсутність — це те, що лякає найбільше» — заявила депутатка.

Одна з найбільших проблем — досить млява позиція влади з відновлення територіальної цілісності України. При тому, що Україна знаходиться у прямому військовому конфлікті з таким небезпечним та досвідченим ворогом, як Росія.

«Голос» докладає максимум зусиль для того, щоб підштовхувати партію влади у тому напрямку, який нам здається найбільш конструктивним та більш сприятливим. Ми найменша парламентська фракція — 20 народних депутатів. Здається, що це небагато, але це не значить, що можливостей впливу у нас немає. І один з доступних для нас механізмів впливу — це налагодження взаємодії переговорної команди Президента з парламентом. Для цього «Голос» ініціював створення тимчасової спеціальної комісії з питань відновлення територіальної цілісності та деокупації України. До неї увійшли представники майже всіх парламентських фракцій, а головою став лідер нашої фракції — Сергій Рахманін» — сказала Інна Совсун.

Вона також подякувала представникам «Руху опору капітуляції» за список експертів, який вони надали для залучення у консультації тимчасової спеціальної комісії. Ці експерти будуть запрошені на засідання ТСК вже ближчим часом і матимуть можливість озвучити свою позицію.

«Півтори місяці тому, коли тільки розпочалася дискусія про формулу Штайнмаєра, рішення приймались максимально закрито. Тому дуже добре, що сьогодні є майданчик для обговорення та напрацювання спільних рішень. Мене нещодавно спитали, чи ми готові як фракція вийти з парламенту, якщо не буде можливості впливати на ситуацію зсередини Верховної Ради. В нас немає з цього приводу дискусії — всі члени партії відстояли перший і другий майдани. Ми знаємо, що від парламенту до Майдану не така велика відстань, як може здаватися» — наголосила депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини