Визнання політичного значення Революції Гідності, підсилення міжнародної позиції України, підтримка ветеранів та родин Небесної Сотні — пріоритети «Голосу», озвучені на погоджувальній раді

Визнання політичного значення Революції Гідності, підсилення міжнародної позиції України, підтримка ветеранів та родин Небесної Сотні — пріоритети «Голосу», озвучені на погоджувальній раді

«Голос» закликав Верховну Раду розглянути цього сесійного тижня цілу низку проблем, які залишилися поза увагою партії більшості. Про це на погоджувальній раді сьогодні заявив заступник голови фракції «Голосу» в парламенті Ярослав Железняк.

Верховна Рада має підтримати постанову про офіційне визнання політичного значення Революції Гідності. Це особливо важливо зараз — на фоні розгортання кампанії з дискредитації Євромайдану. Ми закликаємо парламентарів взяти участь у брифінгу родин героїв Небесної Сотні і вислухати їхню думку щодо стану розслідування справ Майдану. Також ми зобов’язані посилювати свої міжнародні позиції — на майданчиках ПАРЄ, НАТО, ОБСЄ та інших. «Голос» закликає Верховну Раду розглянути і постанову про звернення до Інтерполу щодо зловживань Росії та її тиску на Україну через цю організацію. Також ми чекаємо виконання обіцянок президента щодо Державного бюро фінансових розслідувань.

Пряма мова народного депутата фракції «Голосу» Ярослава Железняка, першого заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики:

→ Найгірше, що ми можемо робити — політичний піар на ситуації з родинами Небесної Сотні, замість вирішувати її. Завтра ми запрошуємо до будівлі парламенту ці сім’ї, приходьте на їхній брифінг. Вони говоритимуть про проблеми справ Майдану. І ми повинні спільно їх вирішувати.

→ Також у нас готова постанова 2739 щодо офіційного визнання шостої річниці Революції Гідності, її підписали більшість керівників парламентських фракцій. Просимо ближчим часом поставити її на голосування.

→ Ми вчергове отримали у ПАРЄ доказ того, що Україна має бути сильною і послідовною у своїй міжнародній позиції. На жаль, наш ворог використовує всі ресурси та можливості, щоби зробити слабшою позицію України. Щодня зростає кількість загиблих на фронті українських військовослужбовців — їх вже 12 від початку року. Тому ми зобов’язані збільшувати наші дипломатичні зусилля у ПАРЄ, НАТО, ОБСЄ та на інших міжнародних майданчиках.

→ Також нагадуємо про нашу постанову 2510 щодо звернення до Інтерполу про зловживань з боку Російської Федерації і тиску на Україну через механізми міжнародного розшуку. Дуже прошу поставити до порядку денного на цей тиждень цю важливу постанову.

→ Нагадую і про обіцянку президента якомога швидше внести новий текст законопроекту про Державне бюро фінансових розслідувань. Ми сподіваємось, що ця обіцянка буде виконана.

Читайте також нашу заяву про перезавантаження Державного бюро розслідувань.

Підписуйся на нашi

ще новини