Вода в окупований Крим не піде, — «Голос» ініціює заяву Верховної Ради

Вода в окупований Крим не піде, — «Голос» ініціює заяву Верховної Ради

Верховна Рада України має заявити про неприпустимість відновлення водопостачання до анексованого Російською Федерацією Кримського півострова і закликати Президента, Кабінет Міністрів, Раду національної безпеки та оборони, Службу безпеки й інші правоохоронні органи України невідкладно реагувати на будь-які заклики і спроби відновити масштабне постачання води до Криму. Цього вимагають державні інтереси та міжнародні зобов’язання України.

Проект відповідної заяви з ініціативи депутатки фракції «Голосу» Соломії Бобровської зареєстрували в парламенті 12 березня депутати «Голосу» разом із представниками фракцій «Слуги народу» і «Європейської солідарності».

Народні депутати України наголошують, що будь-які спроби відновлення масштабного водопостачання Північно-Кримським каналом чи іншим способом та заклики щодо нібито потреб такого відновлення не спрямовані на захист прав людини, меншин чи корінних народів і водночас несуть пряму шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України.

Тому депутати закликають виконавчу владу до невідкладного реагування на такі спроби й на заклики до них, а також до негайного посилення охорони і оборони об’єктів Північно-Кримського каналу і протидії підривній, пропагандистській та розвідувально-диверсійній діяльності Російської Федерації на території Херсонської області.

Питання масштабного водопостачання до Автономної Республіки Крим та міста Севастополя може розглядатися виключно за умов відновлення державного суверенітету України над Кримським півостровом і прилеглими водами Чорного і Азовського морів, йдеться у проекті заяви.

Повний текст — доступний за посиланням.

Пряма мова Соломії Бобровської, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, ініціаторки заяви:

— Населення Криму і Севастополя повністю забезпечене водою для питних, побутових та інших гуманітарних потреб. Не вистачає води тільки російським військам, присутність яких на території півострова постійно нарощує держава-окупант. Ще й зазіхає на українські морські простори Азовського й Чорного морів та Керченської протоки.

Спроби забезпечити водою війська окупанта — це що взагалі? Правильно, зрада інтересів держави. І реагування на неї повинно бути негайним і жорстким.

Україна не дасть воду російським окупантам. Спочатку піде з наших земель агресор, і тільки потім — туди піде вода, крапка. До тих пір забезпечувати всі потреби півострова зобов’язана держава-окупант.

Підписуйся на нашi

ще новини