Якщо влада організує масову вакцинацію вчителів, то повноцінне навчання можна буде відновити вже з вересня, — «Голос»

Якщо влада організує масову вакцинацію вчителів, то повноцінне навчання можна буде відновити вже з вересня, — «Голос»

У Львові розпочалася третя хвиля вакцинації. Вакцинувати від Covid-19 почали освітян, щоб якомога швидше відновити нормальний процес навчання. Дистанційна освіта, яка триває вже більше року, — не може замінити офлайн навчання. Діти швидше втомлюються за комп'ютером та не отримують важливої соціалізації з однолітками. Це тимчасові заходи, які у тривалій перспективі зумовлять погіршення якості знань.

Якщо влада організує масову вакцинацію вчителів, то повноцінне навчання можна буде відновити вже з першого вересня цього року. Проте їм потрібно краще проводити інформаційну кампанію про важливість щеплень проти Covid-19, забезпечити достатню кількість вакцин та заохочувати всіх українців до вакцинації.

Пряма мова

Вікторія Христенко, депутатка фракції «Голосу» у Львівській міській раді, голова комісії освіти та науки:

— У нас погана ситуація з тим як освітяни записуються на вакцинацію — з 9 тисяч зголосилося менше 3 тисяч, що дуже мало.

Директори шкіл вже мали подати переліки освітян в Управління освіти для проведення вакцинації. Надалі керівники навчальних закладів мають інформувати вчителів про медзаклади – куди йти вакцинуватися. Або це можуть бути мобільні бригади, які приїжджатимуть у більші школи та вакцинуватимуть усіх одночасно. Вчора я сама вакцинувалася і прошу всіх вчителів та викладачів записуватися на щеплення від Covid-19.

Якщо ми хочемо 1 вересня повернутися до нормального навчання у школах, то потрібно щоб максимум освітян вакцинувалися. Щоб ми знову не закривалися на локдаун і діти вчилися у безпечних умовах. Оскільки ще один рік дистанційного навчання точно негативно вплине на якість освіти наших учнів.

Підписуйся на нашi

ще новини