Є цілі пласти законодавства, над якими доведеться працювати роками, — Андрій Осадчук  про кандидатство в ЄС

Є цілі пласти законодавства, над якими доведеться працювати роками, — Андрій Осадчук про кандидатство в ЄС

Українське законодавство потребує значних змін для того, щоб відповідати вимогам вступу нашої держави до Євросоюзу. Це робота подекуди на роки і треба вже починати цим займатись. На цьому наголошує заступник голови партії «Голос», перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Немає формату скопіювати чи переписати якусь європейську директиву, ухвалили в парламенті і все. Треба системно перепрацьовувати величезні блоки законодавства, що потребує величезних ресурсів. Ми зобовʼязані це робити. Є цілі пласти українського законодавства над якими доведеться працювати роками. Важливо це розуміти і не відкладати в довгі шухляди, а вже починали це робити», — підкреслює Андрій Осадчук.

Наприклад, українське трудове законодавство написане ще в 70-х роках минулого століття, адміністративне законодавство — з 80-х років.

«Відповідно до українського законодавства обовʼязок приведення нашого законодавства у відповідність до стандартів Європейського союзу існує вже десятиліття. Просто це не робилося десятиліттями в достатній мірі. Верховна Рада демонструвала минулого тижня здатність швидко ухвалювати складні і важливі рішення, які потрібні для вступу нашого в Європу. Сподіваюсь, робота триватиме і далі», — резюмує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини