За практичним застосування систем ППО українські фахівці є одними з найефективніших в світі, — Роман Костенко

За практичним застосування систем ППО українські фахівці є одними з найефективніших в світі, — Роман Костенко

Якщо судити по кількості збитих ворожих цілей, українська ППО впевнено може вважатись кращою у світі. Як з точки зору засобів, так і фахівців. Таку думку висловив народний депутат «Голосу», секретар парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«З практичного застосування наші сили ППО — найкращі у світі. Ми розуміємо, що зараз у нас «мікс» систем ППО з різних країн. Як правило, певна країна забезпечує певний радіус дії, а те, що маємо ми, дозволяє нам повністю закрити великі міста. Професіоналізм наших воїнів показує, що ми можемо працювати на різних системах. І коли буде вступ в НАТО ми не будемо казати: дайте нам таку чи таку систему, в нас є спеціалісти, які можуть працювати на всіх найкращих системах ППО у світі», — зауважує народний депутат.

За словами Романа Костенка, попри чисельну перевагу, ворог досі за весь час повномасштабного вторгнення так і не зміг досягти панування у повітрі.

«В нас є радянське ППО, але є і краще світове. Зараз воно подекуди проходить випробування, але вже знижує російський потенціал, в тому числі із ракетами «кинджал». У противника тисячі літаків, а вони досі не мають панування у повітрі. Це — заслуга нашої ППО», — констатує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини