За січень 2023 р. ми отримали від Заходу рекордні розміри допомоги порівняно з останніми місяцями великої війни, — Андрій Осадчук

За січень 2023 р. ми отримали від Заходу рекордні розміри допомоги порівняно з останніми місяцями великої війни, — Андрій Осадчук

Попри те, що багато емоцій і уваги українського суспільства прикута до передачі ЗСУ важкої техніки, не слід забувати, що допомога від партнерів суттєво зростає і наразі стає рекордною. Останній Рамштайн точно не можна вважати невдалим. Скоріше навпаки. Ми отримуємо те, що ще пів року тому здавалося недосяжним. Так вважає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Протягом цього січня нам надали більше допомоги, ніж за попередні місяці великої війни. Це всі мають розуміти. Так, дуже багато емоцій навкого важкого озброєння, першочергово танків, але і все інше що затверджено на останньому Рамштайні — дуже важливе. Наприклад, ми всі ці місяці говорили про вирішення питання «легкої броні» (бронетранспортерів, спецмашин для перевезення піхоти тощо) і зараз ми їх отримали у великій кількості, це матиме надзвичайне значення для сил оборони. Танки теж будуть. Потрібно трохи часу. Порівняйте початок лютого 2022 року, коли нам давали умовно шоломи чи медичні препарати, і те, що ми бачимо зараз у співпраці з партнерами», — констатує народний депутат.

Однак Україна не має зупинятись і домагатись поставок більшої кількості всієї номенклатури озброєння. Насамперед тому, що і витрачається воно високими темпами.

«Ми правильно робимо, коли постійно піднімаємо планку і вимагаємо більшого. Нам справді завжди мало зброї, Сили оборони потребують набагато більше матеріально-технічного ресурсу, ніж в нас є. Бо видатки щоденні величезні. Але справедливості ради треба зауважити, що остання зустріч у форматі Рамштайн і всі події після нього є цілком позитивні і ми сподіваємось на нові, ще більші зрушення у питання постачання нам матеріально-технічної допомоги», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини