За скасоване ДПА наші діти заплатять своїм знаннями та майбутнім, — Інна Совсун

За скасоване ДПА наші діти заплатять своїм знаннями та майбутнім, — Інна Совсун

Уряд провалив підготовку до якісної дистанційної освіти, а парламент хоче приховати ці провали скасованою державною підсумковою атестацією для учнів. Пандемію коронавірусу влада використала лише як причину, аби скасувати ДПА, а не як поштовх нарешті розвинути ефективну систему онлайн-навчання.

«Голос» не підтримує законопроєкт №5014, який хоче дозволити учням відмовитися від ДПА. Такий крок Верховної Ради забирає в учнів шанс на якісну освіту і мотивацію вчитися.

Пряма мова

Інна Совсун, заступниця голови партії «Голос», народна депутатка України:

— Скасування ДПА — це популістичне рішення, яке має на меті приховати провали чинної влади. І, на жаль, за ці провали заплатять наші діти своїм майбутнім.

Ми знаємо, що навіть у найрозвиненіших країнах діти не отримали адекватної освіти під час пандемії. Влада мала б оцінити масштаб катастрофи, провести моніторинг знань і тим дітям, які не засвоїли навчальну програму, надати додаткові можливості отримати освіту. Натомість пропонується дуже просте і хибне рішення — просто всім видати атестати про освіту.

Коли Верховна Рада вважає, що атестат є важливіший ніж надання освіти, то перекреслює краще майбутнє наших дітей. Бо майбутнє може бути лише тоді, коли у них є знання і компетенції, а зараз цим законопроєктом парламент показує їм, що це не обов’язково.

Підписуйся на нашi

ще новини