Забезпечення військовослужбовців житлом та всім необхідним повинно стати пріоритетом держави, — Роман Костенко

Забезпечення військовослужбовців житлом та всім необхідним повинно стати пріоритетом держави, — Роман Костенко

Українські військові не повинні проводити спецоперації за рахунок максимуму людських ресурсів. Держава повинна забезпечити бійців сучасним обладнанням та технікою, а парламент — потурбуватись про видачу ним житла. Про це заявив заступник голови фракції «Голос» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Депутат розповів про нещодавну зустріч з військовослужбовцями 73-го морського центру СпП ім кошового отамана Антіна Головатого.

«Ці спецпризначенці підготовлені до виконання унікальних розвідувальних заходів: спецоперацій на воді, під водою, на суднах та на березі. Проте такі операції мусять проводити не за рахунок максимуму людських ресурсів, а із застосуванням сучасних технічних засобів, в яких наразі є нагальна потреба. Тому держава сьогодні повинна потурбуватись про важливе питання — належне забезпечення військових обладнанням», — заявив Роман Костенко.

Парламентар також обговорив з бійцями безпекову ситуацію в Україні, майбутні реформи та шляхи вирішення актуальних проблем зусиллями оборонного комітету парламенту.

Зокрема, за словами Костенка, у Верховній Раді вже розроблено законопроект, який допоможе прискорити видачу житла військовослужбовцям.

«Розповів про амбітні плани парламентського комітету до 2024 року значно зменшити існуючу чергу військових на отримання житла. Законопроект для цієї мети — розроблений», — доповів секретар комітету з питань нацбезпеки.

Після зустрічі нардеп разом з бійцями піднявся в небо і здійснив два стрибки з парашутом.

Підписуйся на нашi

ще новини