Зараз завдання №1 — продовжувати домагатися максимального закриття неба, — Андрій Осадчук

Зараз завдання №1 — продовжувати домагатися максимального закриття неба, — Андрій Осадчук

Україна і надалі має домагатись від партнерів озброєння, здатного максимально зарити наше небо. Адже ракетні атаки рф не припиняться і максимальний захист повітряного простору — це не лише фізична безпека українців і інфраструктури, це ще зекономлені гроші наших партнерів, які ми витрачаємо на відновлення і умови для промисловості. Таку думку висловив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Ми розуміємо, що в росії немає плану Б і вони поки не зупиняться. Війна відбувається тут в Україні і ми маємо далі добиватися максимально можливого закриття українського неба. Це питання нашої безпеки, нашої енергетики, нашої промисловості і Західних грошей. Чим більше ми зможемо збити ракет, тим більше ми зекономимо фізично на відновлення критичної інфраструктури, яка вже зруйнована на десятки-сотні мільйонів доларів», — наголошує прелставник «Голосу».

За словами Андрія Осадчука, ЗСУ змогли завоювати довіру всього світу і ми отримуємо зараз зброю, про яку в лютому не могли і мріяти. Однак наші партнери по антипутінській коаліції все ще часто діють реактивно.

«Було зрозуміло одразу як відбувся певний перелом у війні, що росія буде впроваджувати стратегію ракетного терору цивільного населення і інфраструктури. Антипутінська коаліція, яку ми розбудували і зміцнили, на жаль, досі дуже часто діє реактивно: має щось статись жахливе і тоді наші партнери обурюються і дають суттєву додаткову допомогу.

Але варто намагатися унеможливити московські атаки з неба. Тому важливо максимально збільшувати спроможності України у захисті свого повітряного простору. Ми знаємо, що не так багато цієї зброї є в наявності в Європі, але вона є, точно є в США і зараз вона має мало сенсу на складах чи десь в резерві. Війна тут і зараз. Аби перемогти — потрібна максимальна консолідація», — пояснює народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини