24 лютого змінило наше сприйняття Конституції, — Кіра Рудик

24 лютого змінило наше сприйняття Конституції, — Кіра Рудик

Воля народу завжди є головним словом і ключовим голосом у політиці і це яскраво виражене в українській Конституції. А війна вчергове нагадала нам: у найскладніших обставинах демократія та свобода — наші ключові переваги. На цьому наголошує лідерка партії «Голос», народна депутатка і віце-президентка ALDE Кіра Рудик.

«24 лютого змінило все. Сприйняття Конституції не стали виключенням. російський агресор несе диктатуру, поневолення, беззаконня, терор та цензуру — все, що дисонує з цінностями, закріпленими у нашому Основному законі.

Головне, що ми маємо пам'ятати зараз: те, що прописано в нашому Основному законі — право кожної людини на життя та повагу своїх прав, демократичний устрій суспільства, реальне самоврядування, свобода слова, правова держава та чесний суд, євроатлантичний курс — це саме те, за що б'ється Україна», — підкреслює народна депутатка.

Більше за все диктатури бояться свободи та успіху, особливо від тих, кого вважають своїми начебто «законними володіннями». Тому зараз будь-які спроби українських політиків під приводом «воєнного часу», обмежувати свободу слова чи саботувати роботу антикорупційної інфраструктури є порушенням тих високих ідеалів українського народу, що закріплено в Українській Конституції.

«Зараз недоречні будь-які немотивовані зміни до Конституції, особливо у частині таких фундаментальних речей, як євроатлантичний курс до Європейського Союзу та НАТО. Війна вчергове нагадала нам: у найскладніших обставинах демократія та свобода — наші ключові переваги. Саме вони створюють унікальний ресурс України — здатність суспільства до самоорганізації. Саме тому в цій війні ми переможемо. Бо Свобода, Самоорганізація та Майбутнє завжди перемагають рабство та минуле», — резюмує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини