2,6 млрд грн забрали з «ковідного» фонду на доплати поліції, — Олександра Устінова

2,6 млрд грн забрали з «ковідного» фонду на доплати поліції, — Олександра Устінова

2,6 млрд гривень з фонду боротьби з коронавірусом пішли на доплати працівникам МВС. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 10 червня.

Наприкінці травня Міністерство внутрішніх справ офіційним листом звернулось до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання близько 2,6 млрд грн на доплати поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам на час карантину.

WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.31.26.jpeg

2,6 млрд грн будуть спрямовані на доплати у розмірі до 50% заробітної плати військовослужбовцям Національної гвардії України та Державної прикордонної служби, особам рядового та начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення.

Для прикладу, 10 поліцейських, які «ганялися» за напівголим чоловіком по Гідропарку отримають кожен додатково близько 9,5 тис грн на місяць до зарплати за таку роботу по боротьбі з короновірусом. Спеціальна операція з «виловлювання» небезпечного порушника в Гідропарку обійдеться українським платникам податків 93 650 грн.

Доплати повинні отримати навіть позаштатні лікарі, які зараз працюють із хворими на COVID-19. Виплати залежать від рівня заробітної плати та кількості часу проведеного біля хворого. Персональний склад цих медичних працівників визначає конкретний головний лікар.

mvs.jpg

За березень 2020 року доплати в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) відбувались згідно наказу МОЗ України №768.

З 1 квітня, згідно з постановою КМУ №246, заклади охорони здоров’я підписують договори з НСЗУ та отримують доплату у розмірі до 300 відсотків заробітної плати за програмою медичних гарантій.

За даними з сайту НСЗУ за 2 квартал (квітень та травень) 2020 року, 25 областей отримали виплати на загальну суму 1 146 348 344грн.

13 квітня 2020 року під час позачергового пленарного засідання депутати підтримали зміни до державного бюджету. З держбюджету мали виділити 64,7 млрд грн на Фонд боротьби з коронавірусом. У державному бюджеті також передбачено 15,8 млрд грн для доплат до зарплат медпрацівникам. Нагадаємо, що більше 4 000 лікарів захворіли на коронавірус в Україні. І це при тому, що, за словами директора департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченко, співробітники МВС, Національної поліції і Національної гвардії забезпечені всіма необхідними засобами захисту «повністю, навіть із запасом у декілька днів». При цьому медичні заклади продовжують отримувати допомогу від волонтерів, а медичні працівники — чекати обіцяних їм виплат.

Пряма мова Олександри Устінової, народної депутатки фракції «Голосу», членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Як тільки стало відомо про виділення 2,6 млрд грн зі спецфонду структурам МВС, я одразу поцікавилася, на що вони підуть. Я була шокована, коли дізналася, що гроші, які ми, депутати, виділяли на бортьбу з коронавірусом, пішли на доплати поліції.

Підписуйся на нашi

ще новини