500 млрд — це не все. У світі може бути ще багато інших прихованих активів рф, — Кіра Рудик

500 млрд — це не все. У світі може бути ще багато інших прихованих активів рф, — Кіра Рудик

У світі залишається чимало російських активів, які приховані і точна сума яких залишається невідомою. Саме над виявленням таких коштів потрібно працювати. На цьому наполягає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Зараз ми оперуємо тільки тими замороженими російськими активами, про які відомо. Але можна тільки уявити, скільки ще є грошей рф, які зберігаються таємно, які ще не виявили. До того ж, не всі країни поспішають визнати, що в них є кошти агресора, які мали би підпадати під санкції. Тому ведеться паралельна робота щодо виявлення таких активів», — підкреслює народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, зараз потрібно залучати до цієї роботи нових союзників — в тому числі і нового єврокомісара.

«500 млрд доларів, про які ми весь час говоримо — попередня сума. Вона точно може бути збільшена, якщо провести активну роботу з різними країнами ЄС, Глобального Півдня. Я впевнена, що ця сума буде набагато більшою в результаті.

Саме тому після виборів до Європарламенту, коли буде новий комісар з питань безпеки і дипломатії, який також буде відповідати за санкції, буде поставлене питання виявлення російських грошей, про які не було відомо раніше», — акцентує політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини