Адвокат Януковича намагається утриматись на посаді у ДБР, хоч за законом має бути негайно звільнений, – Андрій Осадчук

Адвокат Януковича намагається утриматись на посаді у ДБР, хоч за законом має бути негайно звільнений, – Андрій Осадчук

Адвокат Віктора Януковича Олександр Бабіков виступає на брифінгах замість того, щоб написати заяву про звільнення з посади заступника голови Державного бюро розслідувань.

Він намагається переконати громадськість у тому, що нібито не мав жодного стосунку до захисту експрезидента і навіть не був з ним особисто знайомий. Такою є реакція Олександра Бабікова на депутатське звернення партії «Голос» із вимогою звільнити його з ДБР.

Це скандальне призначення, що викликало неабиякий резонанс, відбулося зі свідомим порушенням законодавства України. Йдеться про конфлікт інтересів – пан Бабіков представляв інтереси Януковича, обвинуваченого у державній зраді та корупційних злочинах, у кримінальних справах щодо злочинів та вбивств людей у зв'язку з масовими протестами під час Революції Гідності 2013–2014 років. Ця людина не може очолювати правоохоронну структуру, що займається розслідуванням справ Майдану.

Депутат «Голосу» Андрій Осадчук подав депутатське звернення з вимогою негайно звільнити Олександра Бабікова з посади.

Пряма мова Андрія Осадчука, депутата фракції «Голосу», першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності:

– Олександр Бабіков не представляє нині інтереси експрезидента Віктора Януковича, але як адвокат мав доступ до приватної інформації підзахисного. Це створює пряме підґрунтя для зловживань, що і є за своєю суттю конфліктом інтересу. Ми бачимо, що зараз пан Бабіков, злякавшись реальної загрози звільнення через наші вимоги, намагається переконати суспільство у своїй непричетності до скандальних кримінальних справ. Але ми продовжимо добиватися виконання законодавства України та його усунення з посади заступника голови ДБР.

Підписуйся на нашi

ще новини