Активація сенсорної кнопки — перемога «Голосу» і здорового глузду, — Андрій Осадчук

Активація сенсорної кнопки — перемога «Голосу» і здорового глузду, — Андрій Осадчук

Партія «Голос» від початку свого існування домагалась впровадження технічного запобіжника — сенсорної кнопки, щоб технічно унеможливити кнопкодавство (непересональне голосування) у Верховній Раді. Ми вітаємо рішення голови Верховної Ради нарешті активувати сенсорну кнопку і сподіваємось, що воно є невідворотним і таким, що раз і назавжди припинить цю ганебну практику в стінах парламенту.

Позитивний приклад, на якому ми переконували керівництво Верховної Ради, — ефективне використання сенсорної кнопки у системі «Рада IV» в Київській міській раді.

Депутати «Голосу» Андрій Осадчук і Олег Макаров, які до роботи в парламенті були депутатами Київради, систематично роз’яснювали й демонстрували, що кнопкодавство можна на 100% викорінити лише технічно.

Пряма мова

Андрій Осадчук, заступник голови партії, перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Кнопкодавство є повним спотворенням демократії, найвищим рівнем політичного шахрайства, абсолютно недопустимим явищем в українському парламенті. І тому одним з наших програмних завдань було повне усунення кнопкодавства з Верховної Ради України. Партія «Голос» категорично наполягала на цьому від початку своєї діяльності — ще до перемоги на парламентських виборах.

З початком роботи нової Верховної Ради цю риторику підтримувала і провладна коаліція, але вони пішли шляхом запровадження кримінальної відповідальності за неперсональне голосування. Фракція «Голосу» підтримувала криміналізацію кнопкодавства, але неодноразово повторювала, що ця проблема вирішується на 100% лише технічним способом.

Ситуація з кнопкодавством під час призначення Шкарлета зайвий раз довела, що наявність статті в Кримінальному кодексі України не є достатнім інструментом для того, щоб припинити це найвище політичне шахрайство.

Тому активація сенсорної кнопки у Верховній Раді України є, з одного боку, перемогою здорового глузду, з іншого — підтвердженням правоти команди «Голосу», яка наполягала на цьому всі півтора роки нашої роботи у парламенті.

Підписуйся на нашi

ще новини