Андрій Гевко — кандидат на посаду члена ЦВК від «Голосу»

Андрій Гевко — кандидат на посаду члена ЦВК від «Голосу»

Від партії «Голос» на посаду члена Центральної виборчої комісії запропоновано Андрія Гевка — експерта в питаннях виборчого процесу, який має досвід роботи в партійному будівництві та досвід у сфері державного управління.

У 2006—2009 роках Андрій Гевко був виконавчим директором ВГО «Громадянська мережа ОПОРА».

У 2009—2010 роках — директор департаменту роботи з кадрами вищої школи та державної служби Міністерства освіти і науки України. У 2014—2016 роках — заступник міністра освіти і науки.

Впродовж 2012—2014 років був помічником-консультантом народного депутата України.

У 2016—2017 роках працював менеджером з адвокації коаліції громадських організацій «Реанімаційний пакет реформ», а у 2018-му — керував роботою відділу адвокації РПР. У 2017 році також був координатором з розвитку спроможності Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (Програма U-LEAD with Europe).

Півроку працював помічником члена Центральної виборчої комісії.

Один з авторів навчальних матеріалів для членів виборчих комісій в системі онлайн-навчання «ВИБОРКОМ», а також один з авторів навчальних матеріалів для працівників органів ведення Державного реєстру виборців (2009 рік), які були створені за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У 2019 році на дострокових виборах до Верховної Ради України балотувався під номером 23 за списком партії «Голос». З серпня 2019-го — заступник голови партії, керівник секретаріату фракції «Голос».

Закінчив Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя за спеціальністю «Біотехнічні та медичні апарати і системи», магістр.

Одружений, виховує двох доньок.

Підписуйся на нашi

ще новини