Андрій Осадчук пояснив, як відновлення кордонів 1991 року вплине на встановлення справедливості

Андрій Осадчук пояснив, як відновлення кордонів 1991 року вплине на встановлення справедливості

росія, який би вигляд вона не мала — імперії чи СРСР — будувалася, пригноблюючи поневолені народи. Тому перемога України і вихід на міжнародновизнані кордони — це ще й відновлення міжнародного права і історичної справедливості щодо пригноблених росією народів. Так вважає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Маємо памʼятати, з чого знущання з кримських татар почалося, маємо вклонятися тим жертвам, які приніс кримськотатарський народ, звільняючи Крим, маємо розуміти, що ми боремося не тільки за суверенітет України, а й за права і свободи кримських татар, за їх невідʼємне право мати свій дім», — акцентує представник «Голосу».

Незаконна анексія Криму в 2014 році російською федерацією і репресії щодо кримських татар є де-факто повторенням злочину геноциду, який вчинила радянська влада в 1944 році.

«сучасна рф, яка є фактично продовженням СРСР, повторює злочини радянського режиму і намагається позбавити вдруге кримських татар їхніх історичних земель, їхнього дому. Тому звільнення Криму, відновлення кордонів України 1991 року — є не тільки нашою боротьбою за суверенітет України, а відновленням історичної справедливості щодо кримськотатарського народу», — підкреслює народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини