Ані порядку денного, ані плану дій. Ми готуємось до нових «сюрпризів» монобільшості, — Кіра Рудик про ситуацію в парламенті

Ані порядку денного, ані плану дій. Ми готуємось до нових «сюрпризів» монобільшості, — Кіра Рудик про ситуацію в парламенті

Всеосяжна влада, яку має Зе-команда і монобільшість, є першопричиною парламентської кризи та узурпації влади в Україні. Робота Верховної Ради заблокована через відсутність плану і порядку денного після відсторонення спікера. А крок до узурпації влади зробив кожен народний депутат, який голосував про відсторонення Дмитра Разумкова з порушенням закону про регламент. Так коментує поточну ситуацію в парламенті лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Монобільшості зараз можна все. Влада так їх надихнула, що вони вже не бачать берегів, а країна на порозі парламентської кризи. Немає порядку денного, немає плану, а отже робота Верховної Ради заблокована. Це чітка ілюстрація того, яким чином зараз працює влада. Більше того, навіть коли приймуть порядок денний, що в ньому буде, хто його буде складати, — величезне питання. Впевнена, там буде багато сюрпризів і некомпетентності так само, як ми бачили в підготовці попередніх документів», — підкреслює лідерка «Голосу».

Якщо влада так хотіла прибрати Разумкова з посади спікера парламенту, то мала би дотримуватись закону про регламент, де ця процедура чітко прописана. Однак це зайняло би 10 днів і монобільшість вирішила не чекати та переступити через закон.

«Чому зараз вони женуть коней? По-перше, потрібні голоси і потрібно, щоб хтось підписав так званий законопроект про олігархів, щоб закрити це питання. По-друге, тому що треба, щоб не розвіювався флер від Трускавця — оце відчуття, що всі єдина команда, відчуття, що якщо ти не в команді, то все. І по-третє, показати своїм і всім, що вони сильні і робитимуть що завгодно», — наголошує народна депутатка.

Але кожен депутат, який переступає закон, має пам’ятати про відповідальність за це.

«Коли і якщо назбирають голосів за відставку пана Разумкова, то питання «хто зупинить монобільшість?» стоятиме гостро. Але кожен народний депутат у Верховній Раді буде нести персональну відповідальність за своє голосування, тому що зараз відбувається узурпація влади. Депутатам не слід забувати про голосування регіоналів 16 січня 2014 року і наслідки для тих, хто тоді піднімав руки», — підсумовує Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини