Антимонопольний комітет має контролювати спекулянтів, які завищують ціни на продукти та інші важливі товари під час карантину, — Ярослав Юрчишин

Антимонопольний комітет має контролювати спекулянтів, які завищують ціни на продукти та інші важливі товари під час карантину, — Ярослав Юрчишин

Сьогодні ми бачимо різке зростання цін на товари першої необхідності — виробники та постачальники задерли ціни в кілька разів. Подорожчали як найпопулярніші серед населення продукти харчування, так і вкрай необхідні сьогодні засоби медичного захисту — маски, антисептики, гумові рукавиці тощо. Замість допомогти у важкий кризовий час українцям, спекулянти користуються ситуацією для власного збагачення.

Для того, аби жорстко вкоротити апетити таких «бізнесменів», «Голос» спільно з комунікаційною платформою «Ліга антитрасту» розробили та подали законопроект, яким можна посилити повноваження Антимонопольного комітету України (АМКУ). Відповідно до цього проекту, АМКУ матиме посилену спроможність слідкувати за цінами на товари з переліку Кабміну під час дії режиму надзвичайної ситуації, надзвичайного чи воєнного стану.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», народного депутата, координатора напрямку контролю державних видатків Антикризового штабу «Голосу»:

— Ми вже котрий тиждень поспіль спостерігаємо за тим, як влада намагається затулити усі дірки введенням надзвичайного стану. Та замість цього вона має задіяти наявні інструменти для подолання кризи — зокрема, використовувати інституції, а не блокувати їх роботу. Наприклад, Антимонопольний комітет. Законопроект, який ми подали, надасть АМКУ функції контролю та запобігання спекуляціям та посилить його спроможність слідкувати за цінами на найбільш соціально значущі товари.

Підписуйся на нашi

ще новини