Архітектури світової безпеки стримувань і противаг більше не існує, треба будувати нову, — Сергій Рахманін

Архітектури світової безпеки стримувань і противаг більше не існує, треба будувати нову, — Сергій Рахманін

Після 24 лютого широкомасштабне вторгнення росії в Україну зруйнувало сталу архітектуру світової безпеки з її системами стримувань і противаг. На жаль, нової поки не було зведено, а вона вкрай потрібна. Таку думку висловив народний депутат від фракції «Голос» Сергій Рахманін.

«Навіть у Холодну війну, попри всю ненависть, яку відчували одне до одного Західний світ і Радянський союз була певна система противаг і стримувань, були кроки, на які ніхто не піде точно. Зараз цієї системи не існує. Система безпеки Холодної війни розвалилась, а нова створена не була. Зараз країни, які мають ядерну зброю, не мають стримувачів і це розуміють інші країни, які мають ядерну зброю. Світ має справу з непередбачуваними диктаторами — росією і Північною кореєю», — пояснює представник «Голосу».

За словами Сергія Рахманіна, світ не хоче занурювати у ядерну війну, а путін має тепер реноме людини, яка втратила звʼязок з реальністю.

«Уявлення про росію і про путіна суттєво змінилося після 24 лютого. Навіть велика кількість «путінферштейнерів» (а це не тільки посадовці, а й цілі держави) суттєво змінили думку, коли світ побачив звірячу пику рф і все, що відбувається в Україні», — констатує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини