Артилерія, ППО і ракети дальньої дії — те, що грає надважливу роль на фронті, — Роман Костенко

Артилерія, ППО і ракети дальньої дії — те, що грає надважливу роль на фронті, — Роман Костенко

Україні на рівні з танковою, протиповітряною та авіа коаліціями потрібна ще й ракетна. Адже зараз саме артилерія, ППО і ракети грають важливу роль на фронті. На цьому наголошує народний депутат від «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Роман Костенко.

«Артилерія, ППО і ракети дальнього ураження — зараз основне, що працює на фронті і впливає на наступ, відхід, зайняття позицій. Літаки і гелікоптери не мають настільки сильного впливу», — констатує народний депутат.

При цьому Україні потрібна велика кількість далекобійних ракет і навряд чи одна країна може покрити цю потребу.

«Storm shadow відрізняються за тактико-технічними характеристиками від ATACMS, їх більше і вони більш у серійному виробництві. Але чи буде їх достатньо? Ні. Думаю, у Великій Британії немає стільки ракет, скільки нам буде достатньо.

Тому тут теж потрібна коаліція, бо це те, за допомогою чого ми можемо перебити логістичні шляхи ворога та наносити ураження по його резервах, а це важливо для звільнення нашої території. Нам важливо покривати 300-400 км від наших кордонів, щоб ми могли вести активні дії», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини