Байден дав українській владі місяць на виконання «домашнього завдання», — Кіра Рудик

Байден дав українській владі місяць на виконання «домашнього завдання», — Кіра Рудик

Лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик переконана, що українська влада має виконати своє «домашнє завдання» перед візитом президента Володимира Зеленського до Білого дому 30 серпня.

«Учора Офісу президента повідомили, що Зеленського у Білому домі чекають наприкінці літа. За відведений місяць українська влада має час для виконання «домашнього завдання». Президент Байден особисто і його адміністрація неодноразово запевняли нас у відданості влади США курсу на забезпечення територіальної цілісності України та наголошували на необхідності проведення в країні необхідних реформ. І нам як державі треба не тільки на словах, а й ділом демонструвати, що ми здатні бути надійним, послідовним та рівноправним союзником для США. А для цього необхідно проводити системні реформи і триматися курсу на НАТО», — наголосила лідерка партії «Голос».

Вона перелічила завдання, які потрібно зробити.

«Наші американські союзники очікують, що високі стандарти корпоративного управління у «Нафтогазі» та незалежність Національного банку будуть відновлені. Вони очікують реальної боротьби з олігархами, а не тієї імітації, яку здійснює влада останнім часом. Від нас очікують реального прогресу у антикорупційній сфері та у процесі перетворення СБУ у сучасну спецслужбу», — додала Кіра Рудик.

Лідерка «Голосу» нагадала, що бездіяльність влади вже сьогодні вилилася у погодження Німеччини та США своїх позицій щодо «Північного потоку-2».

«На жаль, замість системної роботи з нашими союзниками в енергетичному питанні влада була зосереджена на руйнуванні адекватного менеджменту в «Нафтогазі» та списанні боргів Фірташа. Хоча мала весь час працювати над тим, щоб переконувати американських та європейських союзників в тому рівні загроз, що несе «Північний потік-2» Україні та Європи. А говорити активно про «Північний потік-2» влада почала тільки тоді, коли наші партнери вже виробили компромісну та небезпечну для України та Європи позицію», — додала Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини