Банкова ще трохи віддалилась від Кремля, чекаємо відмови від «Мінська», — Сергій Рахманін

Банкова ще трохи віддалилась від Кремля, чекаємо відмови від «Мінська», — Сергій Рахманін

Рішення РНБО про санкції проти медіазагонів Віктора Медведчука віддаляє Банкову від Кремля. Наступним кроком має бути відмова України від мертвих Мінських угод, вигідних лише державі-агресору.

Українська влада має також ретельно готуватися до правового захисту впроваджених санкцій, щоб не зіграти на руку куму Путіна.

Пряма мова

Сергій Рахманін, депутат фракції «Голосу» у Верховній Раді, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Коли йдеться про важливі, складні політичні рішення, треба зважати, що далеко не завжди очевидна причина є причиною єдино вірною і що зазвичай причин є декілька. Радше за все, їх було щонайменше три. Стурбованість Президента Зеленського зростанням рейтингу ОПЗЖ і падінням довіри до «слуг народу». Прагнення Банкової якщо не догодити Білому дому, то принаймні продемонструвати нелояльність Кремлю та його українським емісарам. Та занепокоєння Ріната Ахметова зростанням впливу Віктора Медведчука на енергетичну галузь.

Але, як би там не було, Банкова відтепер ще трохи далі від Кремля. Можливо, це — перший крок до очевидного: остаточної відмови від «мінських домовленостей».

Сподіваємося, що матеріали, на підставі яких ухвалювалося настільки резонансне рішення, були повними і обґрунтованими. В іншому разі впровадження санкцій може визнати необґрунтованим Верховний Суд. Якщо це станеться, Медведчук відбілить репутацію своїх медіазагонів остаточно. Тому влада має готуватися до правового захисту рішення завчасно й ретельно. Найгірший варіант — програти суд через власну недолугість.

Підписуйся на нашi

ще новини