Бездіяльність у боротьбі з ковідом — злий намір і некомпетентність влади

Бездіяльність у боротьбі з ковідом — злий намір і некомпетентність влади

Ситуація з ковідом в Україні загострюється, а влада її не контролює і взагалі не розуміє, що відбувається. В Україні виявляють вже понад 13 тисяч нових хворих щодня, і ці цифри постійно зростають.

Проблему з ковідом складно не помітити. Але от помітити будь-які адекватні дії влади у боротьбі з вірусом — складніше.

Провалена підготовка лікарень, низький рівень тестування — це відповідальність Міністерства охорони здоров’я і особисто міністра Максима Степанова. Це їхня «заслуга», що у лікарнях немає місць для пацієнтів з ковідом, а лікарі вимушені обирати, кому давати кисень, а кому — ні.

Пряма мова Олександра Лінчевського, кандидата медичних наук, депутата Київради від «Голосу»:

— У влади є дві причини того, що зараз відбувається з коронавірусом в Україні. Перша — це злий намір. Влада не хоче нічого робити з епідемією, а лише вирішувати свої вигідні завдання.

Коли ми маємо явну проблему, то не бачимо жодних спроб її вирішити. Ми не бачимо спроб закупити апарати ШВЛ, налагодити тестування у потрібному обсязі, підготувати лікарні. Разом з тим бачимо будівництво доріг. Бо на дорогах легко красти.

І друга причина — це некомпетентність влади. Бо всі речі, які робить влада, — мимо. Тести закуповуються, але не ті, які потрібно. Карантин вводиться, але не тоді і не той. Замість того, щоб відкривати нові потужності лікарень, влада закриває лікарні для пацієнтів, переназиваючи їх ковідними.

Влада постійно обманює українців. І міністр, і президент самі собі суперечать. Ми чуємо обіцянки, які ніколи не закінчуються цими результатами. «Ми побудуємо лікарні» — їх нема, «ми збільшимо кількість тестів» — вони зростають за рахунок приватних, а не державних клінік.

Підписуйся на нашi

ще новини