Безсистемна політика призведе до катастрофічної трудової міграції. «Голос» має рішення, — Кіра Рудик

Безсистемна політика призведе до катастрофічної трудової міграції. «Голос» має рішення, — Кіра Рудик

Повернути додому всіх заробітчан можна тільки тоді, коли зростатиме рівень життя в Україні. Це важлива проблема, яку не вирішити без системного підходу. Натомість, влада рухається хаотично і у зовсім іншому напрямку. Така безвідповідальна політика призведе тільки до зросту трудової міграції та тіньового бізнесу. Таку думку висловила голова партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Влада декларує, що бореться з олігархами. Так багато зламаних списів було навколо законопроекту №5599, так сильно намагалися його прийняти. Але коли ми запитали міністра фінансів, скільки грошей очікує державний бюджет на 2022 рік від прийняття цього так званого «антиолігархічного» закону? Вони чесно сказали: «нічого не очікуємо».

Паралельно хочуть прийняти так званий «ресурсний» законопроект №5600. Намагаються сказати, що цей також «антиолігархічний», але насправді від цього «ресурсного» законопроекту з малого і середнього бізнесу стягнуть 30 млрд грн в бюджет 2022 року», — наголосила Кіра Рудик.

Люди їдуть з країни, тому що є більш успішні сусіди, нагадала депутатка. Є Польща, яка пропонує прекрасні умови, а в Україні, замість того, щоб забезпечувати ріст економіки та знижувати податки, тільки підвищують їх. Це призведе до того, що люди ще активніше і ще масовіше будуть їхати або підуть в тінь, впевнена Рудик. І тоді не буде й цих 30 млрд грн податків, тому що люди просто не будуть їх сплачувати.

«Держава має виступити з послідовною та системною програмою підтримки економіки, не погіршувати вже створені коронавірусом виклики, а також розуміти, що без підтримки людей справи економічний розвиток буде заблоковано.

План підтримки бізнесу передбачає, на мою думку, кілька обов'язкових кроків. Я зареєструвала законопроект, що перенаправляє 10 млрд гривень для підтримки бізнесів. Цього вистачить, щоб надати фінансування тим, чия справа може не пережити локдаун», — зазначила Кіра Рудик.

Законопроект «Голосу» №5132, який зареєстрували ще навесні, передбачає продовження мораторію на перевірки підприємців. Адже перевірки — елемент тиску на бізнес, який не приносить додаткових коштів до бюджету, наголосила лідерка партії.

Також необхідне звільнення від ЄСВ підприємств та підприємців, що вимушені обмежити свою роботу під час локдаунів. І щоб уникнути будь-якої дискримінації, ця норма має розповсюджуватися на всіх, кого стосуються урядові обмеження.

«Також необхідно зупинити спроби «фіскальних терористів» ухвалити здирницький та відверто шкідливий для українців законопроект №5600. Ще влітку ми зареєстрували альтернативний законопроект 5600-1, який гарантує рівні податкові правила для всіх і скасовує податкові пільги для олігархічного бізнесу та монополій.

Ми закликаємо знизити податки на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок. Виступаємо за зниження податку на працю з 41,5% до 35%. Чи втратить від цього бюджет? Ні. Бо вихід з тіні заробітної плати дозволяє компенсувати усі можливі втрати», — вважає Кіра Рудик.

Крім того, перевиконання дохідної частини бюджету вже зараз дозволяє без втрат знижувати податкове навантаження, а не збільшувати його. Тільки підтримка людей справи дозволить нам не тільки подолати наслідки коронавірусу, а й сформує фундамент для довгострокового економічного розвитку та високого рівня життя українців, підсумувала лідерка партії.

Підписуйся на нашi

ще новини