Бізнес на період карантину очікує від влади реальної підтримки, а не лише намірів та обіцянок, — «Голос»

Бізнес на період карантину очікує від влади реальної підтримки, а не лише намірів та обіцянок, — «Голос»

За рік пандемії COVID-19 на Прикарпатті запроваджений третій локдаун. Уряд так і не запропонував, як адаптувати роботу бізнесу до умов карантину. Тисячі людей втрачають роботу та заробіток. При цьому підприємці, які не працюють, змушені платити податки, частина і далі покривати витрати на оренду та кредити для розвитку бізнесу.

«Голос» закликає уряд допомогти малим та середнім підприємцям зберегти свій бізнес та робочі місця і продовжити мораторій на перевірки бізнесу, знизити податки на працю і тиск держави як на підприємців, так і на найманих працівників загалом.

Пряма мова

Володимира Тищенка, голови Івано-Франківської обласної територіальної організації «Голосу»:

— Своєю бездіяльністю влада вбиває невеликі підприємства та дрібний бізнес. Хоча уряду під силу хоча б звільнити під сплати податків тих підприємців, яких змусили піти на карантин. Це, до речі, один із заходів, які пропонує «Голос» для підтримку малих та середніх підприємців.

Влада має припинити знущання над підприємцями та створити умови для роботи бізнесу під час карантину, а не закривати його. Адже вибіркове закриття-відкриття не зменшить поширення коронавірусу, а лише збільшить соціальну напругу.

Через місяць після того, як Івано-Франківщину черговий раз внесли у «червону зону», в уряді заговорили, що планують поновити компенсації підприємцям, які постраждали через запровадження жорсткого карантину. При цьому у переліку тих, хто можливо отримає компенсацію, далеко не всі, хто не може працювати. Та й сума компенсації далеко не співмірна з тим, що люди втрачають.

Чому за рік пандемії урядовці не змогли запропонувати механізм компенсації бізнесу у разі чергового локдауну? Не придумали план дій, як підтримати бізнес, який вимушено відправляють на карантин? Тому що гроші закатуюсь у асфальт у рамках програми «Велике будівництво». Звичайно, дороги потрібно робити, але у час пандемії пріоритетом має стати збереження малого та середнього бізнесу, на якому тримається економіка області.

Підписуйся на нашi

ще новини