Це буде чітке визначення, з ким Україна і куди рухається: Інна Совсун про статус кандидата на вступ до ЄС 

Це буде чітке визначення, з ким Україна і куди рухається: Інна Совсун про статус кандидата на вступ до ЄС 

У червні має відбутися саміт голів держав Європейського Союзу. Там мають ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата. Це буде, нарешті, чітке визначення: куди  і з ким Україна рухається. Отримавши його, нам потрібно буде плідно працювати, щоб отримати право членство в  ЄС, пояснила заступниця голови партії «Голос», народна депутатка Інна Совсун.

«Наразі європейські інституції всіляко ухиляються від відповіді на питання про те, чи нададуть Україні статус кандидата в члени Європейського Союзу. Декілька днів тому президент Франції Еммануель Макрон вийшов із пропозицією так званого «альтернативного шляху». За його словами, це долучення України до європейської політичної спільноти, але без чіткої вказівки перспективи членства. Ця пропозиція нас, як Україну, не влаштовує абсолютно, тому що нам необхідна чітка перспектива членства, а для цього — власне статус кандидата», — зазначила Інна Совсун.

Саме над цим народна депутатка і працювала з колегами в Європарламенті. Переконувала колег, що статус кандидата для України сьогодні це, по-перше, визнання: Україна воює за цінності Європейського Союзу й обороняє його. Також статус кандидата сформує чіткі зобов'язання й план дій, куди і як нам рухатись після перемоги над росією.

Підписуйся на нашi

ще новини