Це буде велике «ні про що», — Кіра Рудик про звернення президента до парламенту

Це буде велике «ні про що», — Кіра Рудик про звернення президента до парламенту

Нічого, крім популістичних гасел, депутати не очікують від звернення президента до парламенту. Найбільш ймовірно, що глава держави говоритиме про олігархів і відповідний закон, адже потрібні якісь яскраві заяви, щоб збити фокус з безвідповідальних заяв пʼятничної пресконференції. Так вважає лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Це буде промова ні про що: за все хороше і проти усього поганого. Можливо, буде якась програма, яка починатиметься зі слова «великий». Є ще варіант, що президент оголосить надзвичайний або військовий стан, але це найменш ймовірно. Йому потрібен спосіб якимось чином прикрити свій недолугий п’ятничний марафон, тому, швидше за все, президент оголосить перелік осіб, яких він вважає олігархами», — передбачає народна депутатка.

Популістична ідея «закону про олігархів» досі не продумана Офісом президента і механізмів реалізації цього документу теж немає.

«Проблеми президента та його офісу в тому, що вони спочатку щось роблять, а потім думають. Те саме з так званим «антиолігархічним» законом. Ідея була ніби достатньо популістично вдала для того, щоб сказати всім: «Я буду з олігархами боротися». Але що робити, коли треба буде називати цей список, поки що не продумали», — розмірковує Кіра Рудик.

Непродуманість наслідків своїх дій наперед — характерна риса теперішньої влади. Заявляючи про ймовірний держпереворот, президент зруйнував інвестпривабливість України.

«Ще рік-два ми будемо як країна просто намагатися відновити попередній рівень довіри. Це жахливо, тому що підприємці, великі компанії, політики, бізнесмени працюють, щоб Україна була інвестиційно привабливою, щоб сюди завозили гроші і ці зусилля руйнують непродумані заяви. Що робити зараз — ніхто не знає», — констатує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини