Це може бути найбільш проукраїнський Європарламент, — Кіра Рудик про результати виборів

Це може бути найбільш проукраїнський Європарламент, — Кіра Рудик про результати виборів

Результати виборів до Європейського парламенту показали, що ЄС все ще сильний і єдиний та здатен протистояти спробам втручатись у політику третіх сторін. При цьому новий склад ЄП може бути найбільш проукраїнським за все історію. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Важливо, що ЄС зберіг єдність і нова коаліція, яку готова формувати Урсула фон дер Ляйєн, лише посилить цю згуртованість. До майбутнього обʼєднання можуть увійти Європейська народна партія, S&D та Renew.

Європа показала, що здатна протидіяти зовнішнім загрозам на політичному рівні. Однак попереду ще багато роботи, щоб максимально нівелювати ризики для безпеки континенту, яку зараз захищає Україна», — акцентує народна депутатка.

Також Кіра Рудик привітала європейських лібералів з чудовим результатом на цих виборах.

«Вітаю Renew та всіх членів ALDE партій з чудовими результатами на виборах до Європарламенту. Прориву популістів і крайніх правих чи лівих не сталось. І це добре як для Європи, так і для України. Більше того, це може бути найбільш проукраїнський Європарламент», — резюмувала лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини