Це не про церкву, а про прямий вплив фсб на нацбезпеку України, — Андрій Осадчук про заборону релігійних організацій, повʼязаних рф

Це не про церкву, а про прямий вплив фсб на нацбезпеку України, — Андрій Осадчук про заборону релігійних організацій, повʼязаних рф

Ухвалення законопроєкту про заборону релігійних організацій, повʼязаних з країною-агресором — це питання національної безпеки держави, і ніяк не стосується обмеження свободи віросповідання. Тому законопроєкт, підготовлений до другого читання, має бути проголосований Верховною Радою якнайшвидше. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Це законопроєкт від Кабміну і його обіцяли проголосувати вже дуже давно. Очевидно, що ця ініціатива вже перезріла, бо ця дискусія не про церкву. І я взагалі всіх закликаю не використовувати слово «церква» в цьому питанні, бо це про вплив фсб на Україну через релігійні організації, через інструменти мʼякої сили. Це не питання свободи віросповідання, це питання національної безпеки і оборони України», — пояснює народний депутат.

Крім того, за словами Андрія Осадчука, слід посилити комунікацію з партнерами і пояснювати їм, що немає заборони віросповідання, є боротьба з російською агентурою всередині України.

«Ми теж не допрацьовуємо це питання на міжнародній арені, бо вже давно раз за разом доноситься з США та іноді з Європи російський наратив, що нібито Україна переслідує за релігійними переконаннями. Це не просто не так, така позиція немає ніякого звʼязку з реальністю. І тут треба посилювати роботу з партнерами і союзниками, для яких релігійні питання є важливі, іноді визначальні і пояснювати, що цей законопроєкт не про віросповідання, а про боротьбу проти спадкоємців кгб СРСР», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини