Це не заборона церков, а відновлення законності, — Зоя Ярош про інвентаризацію земельних ділянок релігійних установ

Це не заборона церков, а відновлення законності, — Зоя Ярош про інвентаризацію земельних ділянок релігійних установ

Київрада доручила провести інвентаризацію земельних ділянок релігійних організацій, повʼязаних з країною-агресором. Про це повідомила депутатка Київської міської ради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Рішення, яке ми ухвалили, стосується земельних ділянок, які перебувають у комунальній власності. Надано доручення виконавчому органу провести повну інвентаризацію. У Києві дуже багато самозахоплених земельних ділянок, де відбувається або відбулось якесь будівництво.

Є земельні ділянки, які були офіційно передані у користування релігійній общині, яку можна віднести до країни-агресора, і там ще не відбулось будівництва, але вони її за собою закріпили. Це все треба інвентаризувати. Якщо будівництво незаконне — за допомогою судів домогтися, щоб ці земельні ділянки були звільнені. Де земельні ділянки передані, але ще нічого не збудовано, — повернути громаді міста Києва», — пояснила представниця «Голосу».

При цьому не йдеться про руйнування церков, йдеться про повернення ситуації із комунальною землею в правове поле.

«Це питання досить складне, досить болюче і не одразу ми прийшли до такого рішення. Але я дуже рада, що ми його ухвалили. Мова не йде про те, щоб руйнувати церкви, мова йде про те, щоб привести все у стан законності», — наголосила депутатка Київради.

Підписуйся на нашi

ще новини