Це програма мінімум для України і великий прорив для партнерів, — Кіра Рудик про рішення G7

Це програма мінімум для України і великий прорив для партнерів, — Кіра Рудик про рішення G7

Рішення про заморожені російські активи, ухвалене на рівні Великої Сімки — це прорив для партнерів і результат роботи дипломатії. Однак зупинятись не треба і наступна ціль — усі знерухомлені активи росії. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Це програма мінімум для нас, але це також і великий прорив, адже ще три-чотири місяці тому не можна було навіть говорити, що ми отримаємо кредит у 50 млрд доларів (які нам насправді дуже потрібні) під відсотки з російських активів. Крім того, такий кредит накладає обмеження на використання російських коштів та можливості повернення їх агресору», — пояснює лідерка «Голосу».

За словами Кіри Рудик, робота на треку конфіскації не припиняється і триватиме далі.

«Це велике досягнення, однак робота щодо конфіскації цих коштів, тобто усіх заморожених активів рф, не припиняється ні на хвилину. Ми продовжуємо працювати далі з партнерами щодо цього питання. Адже кредит це добре, але ми хочемо отримати всю суму.

Ми звикли чути слово «ні» і «це неможливо», але той факт, що зараз ми обговорюємо, яким чином кредит надійде в Україну — це насправді величезний прорив та результат великої спільної роботи», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини