Час ще є, — Зоя Ярош закликає киян скористатись міськими програмами для енергетичної незалежності будинків

Час ще є, — Зоя Ярош закликає киян скористатись міськими програмами для енергетичної незалежності будинків

В Києві продовжують діяти програми для допомоги енергонезалежності багатоквартирних будинків. Це те, що допоможе містянам пережити складну зиму і наслідки російського терору критичної інфраструктури. Скористатись цими програмами закликає депутатка Київради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Місто створило певні механізми для самих киян, якими вони можуть скористатись — програма, коли місто компенсує вартість придбаних ОСББ, ЖБК, будинками незалежних джерел енергії. Також працює програма енергоефективності, де є рішення для поліпшення незалежності свого будинку. Ми маємо вже приклад встановлення сонячних панелей у багатоповерхівці.

Я прошу людей, щоб вони користувались цим механізмом. Для його реалізації можна звернутись до районної державної адміністрації», — наголошує депутатка міськради.

За словами Зої Ярош, це не нові програми, але у поточному році їх модифікували.

«Ці компенсації були ще під час першої хвилі ударів по обʼєктах критичної інфраструктури у 2022-23 роках і зараз ми збільшили розмір компенсації — 75% вартості до 300 тисяч гривень. Крім того, місто збільшило статутний капітал «Київтеплоенерго» для закупівлі когенераційних установок, які будуть виробляти і електрику, і тепло, і дуже сподіваюсь, що до початку зими вони вже будуть встановлені у Києві», — зауважила представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини