Чекаємо на висновки експертиз, — Зоя Ярош про аварійну ситуацією на станціях метро «Деміївська» та «Либідська»

Чекаємо на висновки експертиз, — Зоя Ярош про аварійну ситуацією на станціях метро «Деміївська» та «Либідська»

Між станціями «Деміївська» і «Либідська» тривають роботи з ґрунтом. Тим часом місто, сам метрополітен і правоохоронні органи чекають на результати усіх експертиз. Про це повідомила депутатка Київради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Між станціями «Деміївська» та «Либідська» йдуть роботи з розкриття і підняття ґрунту для того, щоб дістатись до самого тунелю. Зараз невідомо, чи є висновки експертиз про причини аварії. Відповідно, поки не буде остаточно встановлено причини, неможливо визначити, які саме необхідно провести роботи для ліквідації наслідків, для укріплення тунелю і щоб тунель був повністю безпечним для запуску руху метро», — пояснила представниця «Голосу».

Експертизи також необхідні для визначення кошторису відновлювальних робіт і для встановлення відповідальності за цю аварійну ситуацію.

«Це експертизи, які від міста, так і від КП «Київський метрополітен». Тому що їм необхідні висновки як для самих робіт, так і визначення вартості цих робіт. Тобто, щоб Київради ці кошти виділила, потрібні теж висновки експертизи.

Також, наскільки мені відомо, ще відсутні експертизи в кримінальному провадженні, яке зареєстроване по факту аварії. Ця експертиза має визначити, хто причетний: чи це якісь недоліки будівництва чи експлуатації тунелю», — наголосила депутатка Київради.

Нагадаємо, від 8 грудня 2023 року закриті кілька станцій «синьої» гілки метрополітену через терміновий ремонт у тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Підписуйся на нашi

ще новини