Через дії Степанова бюджет втратить 40 млрд грн, — Ольга Стефанишина закликала депутатів підписати постанову про звільнення міністра охорони здоров’я

Через дії Степанова бюджет втратить 40 млрд грн, — Ольга Стефанишина закликала депутатів підписати постанову про звільнення міністра охорони здоров’я

Пряма мова Ольги Стефанишиної, народної депутатки фракції «Голосу», членкині комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування:

— Шановні колеги, ми зараз з вами будемо голосувати закон про подолання корупційних чинників в системі охорони здоров’я. Але я вам хочу сказати, що сьогодні у нас з вами прямо під носом повертаються всі корупційні чинники, схеми і схемщики, які ще при Богатирьовій пиляли бюджет.

Всі ми знаємо про скандальну закупівлю костюмів захисту для лікарів, коли пан Степанов перевитратив 40% державних коштів. Це такса, яка панувала в Міністерстві охорони здоров’я часів Богатирьової. Сьогодні відбувається конкурс на посаду голови ключової інституції в системі охорони здоров’я. Національна служба здоров’я була створена два роки тому, щоби міністр не мав одноосібного контролю над державним бюджетом. Сьогодні — це 100 млрд грн.

Пан Степанов в обхід всіх конкурсів, правил і процедур сьогодні вночі буде проводити співбесіди та одноосібно призначить свого «смотрящого» за 100 млрд державних коштів. Це наші з вами податки! Якщо врахувати цю таксу, то 40% — це 40 мільярдів гривень, які завдяки пану Степанову і його «смотрящому» підуть просто в пісок.

Міжнародні партнери Європейського Союзу, США, Британії заявили про те, що вони стежитимуть за цим конкурсом. Так я вам скажу – це просто неможливо, бо пан Степанов засекретив всі співбесіди, які сьогодні проводитимуться. Ані ЗМІ, ані громадськість не зможуть дивитися, як призначається людина, що керуватиме 100 мільярдами коштів в медицині. У нас є постанова про звільнення пана Степанова, і я всіх закликаю її підписувати. Це наше з вами здоров’я і життя.

Підписуйся на нашi

ще новини