Черговий тиждень бездіяльності уряду закінчується рекордною кількістю хворих на ковід, — Кіра Рудик

Черговий тиждень бездіяльності уряду закінчується рекордною кількістю хворих на ковід, — Кіра Рудик

Рекордна кількість хворих на ковід, провалена вакцинація та жорсткі карантинні обмеження, які можуть не пережити підприємці — так закінчується черговий тиждень проваленої роботи уряду.

Про це заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик у п'ятницю, 26 березня.

«Голос» вимагає, щоб уряд ефективно працював над подоланням і наслідками ковіду в Україні, а не перекладав відповідальність за рішення на людей і місцеву владу, як це відбувається зараз.

Пряма мова

Кіра Рудик, лідерка партії «Голос»:

— Закінчується ще один тиждень бездіяльності уряду. З якими результатами? З рекордною кількістю хворих за добу — понад 18 тисяч людей, з вакциною, яка закінчується, з 10 областями і Києвом у «червоній зоні» та з обмеженнями, які може не пережити малий і середній бізнес.

Причина цього одна — провальна робота Кабінету міністрів та Міністерства охорони здоров’я зокрема. Лише зараз уряд каже, що готовий дати по 8 тисяч гривень підтримки для підприємців-спрощенців. Ця допомога потрібна була ще «на вчора», але бізнес досі не знає, коли отримає ці гроші.

Другий день поспіль рекордна кількість українців хворіють на ковід. А ми поки не чуємо, як саме уряд збирається зупиняти поширення коронавірусу. У нас за кілька днів закінчується вакцина. А тієї, що привезуть, вистачить хіба на тиждень. Що робить уряд? Заспокоює, що все гаразд. Але не все гаразд. Ковід не зникне за тиждень, а 174 тисячі щеплень (0,42% від усього населення) не врятують цілу країну.

Уряд нічого не робить для безперервної і ефективної вакцинації, для забезпечення лікарень киснем та потрібними медикаментами. Уряд лише перекладає відповідальність з себе на місцеву владу, яка вимушена самотужки підтримувати локальний бізнес і дбати про забезпеченість лікарень.

Партія «Голос» вже зареєструвала і розробляє законопроєкти та зміни до держбюджету, що підтримають бізнес на карантині — мораторієм на перевірки та податковими пільгами.

Підписуйся на нашi

ще новини