Чи запустив Президент ліквідацію ОАСК? Офіційне звернення до ОП

Чи запустив Президент ліквідацію ОАСК? Офіційне звернення до ОП

У відповідь на петицію про ліквідацію скандального Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Президент повідомив про початок відповідних консультацій. Однак з різних джерел надходять повідомлення, що насправді цей процес так і не розпочався.

Тому депутат фракції «Голосу» у Верховній Раді Ярослав Юрчишин офіційно звернувся до Офісу Президента і Вищої ради правосуддя з проханням надати інформацію про виконання доручення Президента по проведенню консультацій щодо ліквідації ОАСК.

За законом, перед внесенням законопроєкту про ліквідацію суду на розгляд парламенту Президент має провести консультації з ВРП.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Майже місяць тому на сайті Президента оприлюднили відповідь на петицію, в якій понад 25 тисяч українців вимагають від Зеленського ліквідувати ОАСК. Відтоді ні у відеоблогах з Феофанії, ні на офіційному сайті жодної оновленої інформації суспільство не отримало.

А джерела кажуть, що заступник голови Офісу Президента пан Смірнов блокує виконання цього доручення. Щоб з’ясувати, що відбувається насправді, я скерував офіційне звернення.

Добре, що Президент одужав від коронавірусу і повертається до важливих справ. Бо ліквідація ОАСК має відбутися якнайшвидше — поки не з'явилися нові свавільні й небезпечні рішення «суду Вовка».

Підписуйся на нашi

ще новини