Чиновники уникнуть відповідальності за брехню в деклараціях до 2022 року, якщо робоча група не вийде з рішенням до 1 грудня

Чиновники уникнуть відповідальності за брехню в деклараціях до 2022 року, якщо робоча група не вийде з рішенням до 1 грудня

Рішення, яке відновить повноцінну роботу системи е-декларацій, робоча група з вирішення конституційної кризи має знайти до 1 грудня. А Верховна Рада — ухвалити на першому пленарному тижні грудня. Інакше чиновники зможуть уникати відповідальності за брехню в деклараціях до початку 2022 року.

Партія «Голос» закликає робочу групу з розв'язання конституційної кризи терміново поінформувати суспільство про хід своєї роботи і строки підготовки консенсусного рішення.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос», народної депутатки України:

— Вже понад тиждень працює робоча група з вирішення конституційної кризи, але суспільство не має жодної інформації про підготовку рішень і про те, коли вони будуть прийняті.

Ми розуміємо, що, якщо рішення не будуть прийняті на першому пленарному тижні грудня, вони не будуть прийняті до Нового року. Тобто чиновники, судді, всі, хто заповнює електронні декларації, матимуть змогу уникнути відповідальності за брехню в деклараціях аж до початку 2022 року.

Партія «Голос» закликає робочу групу терміново вийти з інформацією і переконати суспільство в тому, що до 1 грудня будуть підготовлені консенсусні рішення, які поновлять відповідальність за брехню в деклараціях, не пом'якшуючи її.

Підписуйся на нашi

ще новини