«Чому би пропагандистам, які «хочуть поговорить», не зняти сюжет про наших солдат?» — Вакарчук на зустрічі з солдатами в Дніпрі

«Чому би пропагандистам, які «хочуть поговорить», не зняти сюжет про наших солдат?» — Вакарчук на зустрічі з солдатами в Дніпрі

Лідер «Голосу» Святослав Вакарчук зустрівся з пораненими українськими військовослужбовцями у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова.

«Подивіться на цих хлопців з контузією, вони підірвались на міні. Чому б пропагандистам, які кажуть, що «надо поговорить», та хочуть проводити телемости, не зняти сюжет про наших солдат? Це що — сімейна сварка між чоловіком і жінкою, що «надо поговорить»? Це війна. Хай віддадуть назад наш кордон, виведуть свої війська, заберуть та арештують своїх бойовиків. А розмова з ними може бути лише про контрибуцію», — сказав Вакарчук.

4.jpg

Як розповів головний лікар закладу Сергій Риженко, з початку 2014 року через лікарню ім. Мечникова пройшло 14,5 тис. поранених. «Наша лікарня — це перевалочний пункт, тому що до нас швидко можна дістатись із зони проведення ООС, за півтори години вертольотом. Тому у нас залишаються найбільш важко поранені солдати, решту направляємо на Київ та Харків», — сказав Риженко.

3.jpg

За його словами, за п’ять років війни він і його колеги врятували життя понад трьом тисячам військовослужбовців, а 80% з цих солдат пройшли через реанімацію. «Мені здається, що люди все ще не розуміють, що у нас кожен день поранення», — сказав Риженко.

Підписуйся на нашi

ще новини