Covid-19 — «російська рулетка» і вакцинація — єдиний спосіб не програти, — Ярослав Железняк

Covid-19 — «російська рулетка» і вакцинація — єдиний спосіб не програти, — Ярослав Железняк

За даними МОЗу, за 12 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 471 летальний випадок через Covid-19. Це найвищий показник за останні півроку. При цьому ускладнення і, на жаль, смерть — це здебільшого невакциновані пацієнти. Тому «Голос» закликає громадян вакцинуватися, адже це не лише про здоров’я і зменшення навантаження на медичну систему, а й про відновлення економіки. Держава має докласти більше зусиль, щоб заохочувати українців вакцинуватися, наполягає голова фракції «Голос» у Верховній Раді Ярослав Железняк і порівнює ситуацію з коронавірусом зі смертельною грою.

«Є така гра — «російська рулетка», коли в барабан пістолета вставляють одну кулю, крутять і стріляють в скроню. Люди, які не вакцинуються, зараз грають в цю рулетку. І що страшно — ймовірність ускладнень зі здоров'ям чи навіть летальних випадків для цих людей вища, ніж у «російській рулетці». Прошу вас вакцинуватися», — наголошує народний депутат.

«Голос» розробив кілька ініціатив, які б заохотили українців вакцинуватися. Це і дозвіл працювати вакцинованим під час локдауну, і масові вакцинації на робочих місцях. Також політсила вимагала перенаправити 10 млрд грн під час перегляду держбюджету на поточний рік на допомогу підприємствам, які страждають через локдаун. Хоча локдаунів можна уникнути за високого рівня вакцинації в країні. Тому щеплення — це не лише про здоров’я, а й про економіку.

«Франція, Бельгія, Ізраїль, Канада, Австралія, інші країни не виробили свою вакцину, але вакцинуються. Португалія зараз на першому місці по вакцинації і знімає карантинні обмеження. Вакцинуйтесь, переконуйте своїх близьких щепитись. Це найкраще, що ви можете зробити не тільки для здоров’я наших громадян, а і для економіки країни», — закликає Ярослав Железняк.

Підписуйся на нашi

ще новини