ДБР перетворилося на репресивний орган вибіркової юстиції для того, щоб закрити рота «неугодним», — Андрій Осадчук

ДБР перетворилося на репресивний орган вибіркової юстиції для того, щоб закрити рота «неугодним», — Андрій Осадчук

Протягом останнього року Державне бюро розслідувань стало каральним інструментом, який вирішує тільки дві задачі й обидві — вигідні Офісу президента. Перша — прикривати поплічників президента, друга — утискати тих, хто його жорстко критикує. Пів року Бюро цинічно прикривало нардепа від «Слуги народу» Трухіна від відповідальності у справі про ДТП і спробу надання хабара поліцейському на місці злочину. Про це заявив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Всі, хто не подобається Офісу, тим часом отримували кримінальні справи за тотально сфабрикованими статтями. Народний депутат Гео Лерос може бути тисячу разів неправий у своїй риториці, але коли на нього миттєво заводиться кримінальна справа у ДБР після того, як президенту не сподобалася його поведінка в Раді, це має вкрай дивний вигляд.

Коли журналіст Юрій Бутусов задає неприємні запитання Зеленському, а наступного дня ДБР заводить на нього справу, це так само неприйнятно. Історії про спробу рейдерського захоплення партії «Голос», переслідування лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка та депутатів групи Дмитра Разумкова, мають таке ж походження», — прокоментував Андрій Осадчук.

Порошенку прокуратура не навела жодних доказів його винуватості, у тексті підозри цитується статут ООН, а генпрокурорка взагалі відмовилась її підписувати, взявши відпустку на один день. Сьогодні ДБР дісталось і до «Голосу». На допит до Бюро вранці пішла голова партії Кіра Рудик.

Було очевидно, що це рано чи пізно станеться, зважаючи на сталу практику реакції влади на політичних опонентів, яка підтверджується перерахованими вище фактами. Але так само жодних підстав для такого допиту немає, це черговий тиск влади на опозицію через правоохоронний орган, що знищив довіру до себе і свою репутацію, навіть не спробувавши її здобути.

Підписуйся на нашi

ще новини