Депутат «Голосу» ініціює парламентські слухання з деокупації та реінтеграції Криму і Севастополя

Депутат «Голосу» ініціює парламентські слухання з деокупації та реінтеграції Криму і Севастополя

4 лютого Верховна Рада має проголосувати за постанову про проведення парламентських слухань на тему «Стратегія деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь».

Згідно з проектом постанови, слухання заплановані на 18 березня, і до участі в них мають бути запрошені представники органів державної влади , місцевого самоврядування, громадських та профільних міжнародних організацій, спеціалістів наукових установ. Слухання також мають транслюватися онлайн.

Ініціатором проведення парламентських слухань виступив депутат фракції «Голосу» Рустем Умєров, який наполягає на широких національних та міжнародних консультаціях і напрацюванні єдиного стратегічного документу щодо повернення Криму й Севастополя в Україну.

Пряма мова Рустема Умєрова — депутата фракції «Голосу», секретаря комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ТОТ у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин:

— Сьогодні в Україні немає єдиного стратегічного документу, який визначав би основні напрямки державної політики на середньо- та довгострокову перспективу, її мету, завдання та ресурси, пов’язані з реалізацією національних інтересів стосовно Криму.

Тоді як державна стратегія щодо Криму має бути природньою частиною Стратегії розвитку України-2030. Україні потрібні найкращі життєздатні ідеї, які ми разом зможемо імплементувати.

Зважаючи на це, час розпочинати широкі національні й міжнародні консультації за участі українських та іноземних експертів, представників державної влади та неурядових правозахисних організацій, аналітичних центрів та релігійних кіл, внутрішньо переміщених осіб і студентів.

Результатом цієї роботи має стати стратегічний документ з основними параметрами бачення державної стратегії деокупації Криму, який буде запропоновано на розгляд Президенту, Верховній Раді, уряду, РНБО, Лідеру кримськотатарського народу, Меджлісу та Курултаю, іншим зацікавленим відомствам та організаціям.

Підписуйся на нашi

ще новини