Депутати пропонують наповнювати місцеві бюджети штрафами за перевищення швидкості

Депутати пропонують наповнювати місцеві бюджети штрафами за перевищення швидкості

Штрафи від перевищення швидкості в межах населених пунктів мають іти в місцеві бюджети. Відповідний законопроект №4194 подали народні депутати від фракції «Голос». Це важлива для місцевого самоврядування ініціатива, під якою підписалося більше двох десятків народних депутатів, в тому числі і мажоритарники від більшості.

Що зміниться? Зараз (50%) штрафи за порушення швидкості, автоматично зафіксовані камерами, йдуть до спецфонду, який займається обслуговуванням системи фіксації штрафів (МВС та Національна поліція), а інша частина (50%) - до державного бюджету. Депутати ж пропонують, щоб ті 50% від штрафу, які зараз перераховуються до державного бюджету - йшли в бюджет того населеного пункту, в якому було здійснено правопорушення.

Надходження від штрафів за перевищення швидкості, які будуть фіксуватися на трасах, поза межами населеного пункту – і далі надходитимуть до державного бюджету.

Пряма мова Олександри Устінової, народної депутатки фракції «Голосу», членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Ми пропонуємо, щоб штрафи, які автоматично зафіксовані в межах населеного пункту, сплачувалися до місцевого бюджету. Це дасть додаткові кошти місцевій владі та зацікавить їх збільшувати кількість камер автоматичної фіксації швидкості в містах.

Це матиме два позитивні ефекти: в короткостроковій перспективі збільшить надходження до бюджету, в довгостроковій — зменшить випадки перевищення швидкості і підвищить безпеку руху.

Ми переконані, що органи місцевого самоврядування підтримають таку ініціативу і законопроект буде ухвалений ще цього року.

Наразі до державного бюджету з моменту запуску камер автоматичної фіксації було сплачено вже більше 100 млн грн.

Підписуйся на нашi

ще новини