Депутатка «Голосу» вимагає від ДБР провести службове розслідування щодо Бабікова

Депутатка «Голосу» вимагає від ДБР провести службове розслідування щодо Бабікова

Народна депутатка України від «Голосу» Олександра Устінова звернулася до т. в. о. директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової з вимогою провести службове розслідування стосовно призначеного першим заступником директора ДБР адвоката Януковича — Олександра Бабікова.

У депутатському зверненні від 14 лютого депутатка — з огляду на оприлюднені аудіозаписи, на яких нинішній перший заступник голови ДБР представляє інтереси підозрюваного у державній зраді експрезидента Януковича, — просить тимчасову керівницю ДБР:

→ Надати інформацію про виконання Бабіковим вимог законів «Про ДБР» та «Про запобігання корупції» щодо обов'язку повідомляти про конфлікт інтересів під час виконання службових повноважень та не допускати виникнення реального або потенційного конфлікту інтересів.

→ Доручити підрозділу внутрішнього контролю ДБР провести службове розслідування щодо наявності у Бабікова конфлікту інтересів під час виконання службових повноважень, враховуючи обставини, викладені в публікації Слідство.Інфо, та надати інформацію про це.

З повним текстом депутатського звернення можна ознайомитись за посиланням.

Пряма мова Олександри Устінової, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Оприлюднені журналістами матеріали свідчать про те, що Олександр Бабіков мав конфлікт інтересів, але свідомо спробував приховати його і відбрехатись. Ми не будемо мовчки спостерігати за цим і вимагаємо адекватної реакції.

Адвокат Януковича у «справах Майдану» не може входити у керівництво органу, який має завершити досудове розслідування у цих справах.

Підписуйся на нашi

ще новини