Держава має дбати, щоб на Сході було вдосталь якісного україномовного продукту, — Роман Костенко

Держава має дбати, щоб на Сході було вдосталь якісного україномовного продукту, — Роман Костенко

Останнім часом деякі політики знову спекулюють мовним питанням. Вони змішують фарби й заявляють про нібито-то складність та непопулярність української для східних регіонів України. Це маніпуляції, небезпечні для національної безпеки. Бо насправді, на восьмому році війни, на Донбасі вкрай мало українського телебачення. І саме над цим і треба працювати, вважає народний депутат фракції «Голос» Роман Костенко.

«Можна стільки завгодно дискутувати, хто якою мовою хоче говорити і хто її може чи не може вивчити. На побутовому рівні — будь ласка. Скільки завгодно. От тільки держава при цьому має пам'ятати, що вже восьмий рік ми потерпаємо від збройної агресії Росії. І ця гібридна війна будується не в останню чергу на мовному питанні. Тому зараз ми як держава маємо робити дуже важливу річ — забезпечувати в Україні українцям українську мову. В кожному нашому регіоні», — зазначив Роман Костенко.

Жодна інша держава не забезпечить україномовне середовище для наших людей, додав Роман Костенко. Це не про те, що треба когось запевнювати, що українська краща. Україна — не Росія. В нас немає мовних утисків на державному рівні.

«Факт лишається фактом — в багатьох прифронтових містах і селах Донбасу немає україномовного телебачення. Там дивляться російське. І це та інформаційна війна, яку ми програємо. Інформаційна зброя не менш потужна, ніж танки й ракетні установки. Це той напрямок, в якому владі конче необхідно працювати», — резюмує Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини